Doosjesenzo


Ga naar de inhoudsopgave

Troostdoosjes

Sinds begin september 2012 ben ik één van de vrijwilligers die kleine dingetjes maakt voor zogenaamde “Troostdoosjes”.

Wat zijn dit? Als je een kind (of een volwassene) kent wat het niet makkelijk heeft, kan je zo’n doosje voor 20 euro voor hem of haar bestellen.
Zo’n doosje wordt dan op maat gevuld met allerlei leuke spulletjes en de buitenkant wordt bekleed en voorzien van een foto.
Wat komt er in? Er kunnen bijv. artikelen in komen die door winkeliers zijn afgestaan; ook wordt er soms bijv tweedehands speelgoed in gedaan (kleine spelletjes, plastic diertjes, een klein boekje) en dus ook zelfgemaakte dingen. Er wordt absoluut geen reclame meegestuurd!

Het eerste wat ik heb gemaakt zijn 14 beschilderde hartvormige platte witte stenen. Die stenen heb ik dan weer bij de Xenos gekocht. Ik heb er van alles op geschilderd: teddyberen, bloemen, een engel en sommige zijn gewoon mooi versierd met goud- en zilververf. Het kan dus best zijn dat zo’n teddybeersteen in een doosje voor een jongetje van 5 terecht komt en zo’n zilver met gouden steen in een doosje voor een meisje van 14. Ook heb ik vast een zakje waxinelichtjes liggen die ik ga beschilderen. Op dit moment worden er ongeveer 20 troostdoosjes per maand besteld en gemaakt.

Wie doen dit? Het is opgezet door “geefjijhetdoor”.
Zij zorgen voor de website, de verzendkosten, het kistje, de foto’s, het materiaal om het te bekleden etc. Kim en Wieke (wonen allebei in Doetinchem) zorgen als vrijwillgers voor de hele uitvoering: het bekleden van het kistje, het kiezen van een foto, het vullen en het verzenden. Als ik wat heb gemaakt, kan ik hun bellen en zij komen het dan bij mij halen.

Ik vind het een heel leuk initiatief en ga dus lekker creatief aan de gang voor ze. Ik kan dat gewoon zelf doen – spulletjes kopen en versieren, maar ik zou het heel leuk vinden om het “groter” te maken en meer mensen er bij te betrekken, dus vandaar mijn verzoek:
Ik zoek sponsors om spulletjes (zoals bijv. de stenen) te kopen die ik dan weer versier……elk bedrag is welkom!!!
Zo waren die 14 stenen bijvoorbeeld samen maar 3 euro en dat zijn nu toch 14 unieke geschenkjes geworden.

Kortom: Wil je meedoen? Neem contact op met mij via deze pagina of met “geefjijhetdoor”.


Alvast hartstikke bedankt !!! Groetjes Wendie


Home | Wie ben ik? | Mijn werk | Troostdoosjes | Voorwaarden | Contact | Links | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu